Els Mossos d´Esquadra van detenir aquest dimecres un home de 46 anys i veí de Manresa com a presumpte autor de dos robatoris amb força, un dels quals en grau de temptativa, en dues empreses situades a la carretera de Vic de la capital del Bages.

El primer dels fets dels quals s´acusa el detingut va tenir lloc el passat 29 de novembre, quan aprofitant la franja de descans del migdia, va trencar una finestra d´una empresa i va poder accedir al seu interior. A l´entrar-hi, però, es va disparar l´alarma i va fugir de forma precipitada sense emportar-se res de les instal·lacions de l´empresa.

Unes hores més tard, el mateix home hauria accedit a les oficines d´una empresa de transport també de la carretera de Vic. Com havia fet al migdia, l´home va trencar el vidre d´una finestra i va accedir a l´interior de les instal·lacions de l´empresa. En aquesta ocasió, el lladre si que va consumar el robatori. Es va emportar vint-i-un telèfons mòbils, tres ordinadors portàtils i també noranta butlletes de loteria.

Arran de les denúncies, els Mossos d´Esquadra van obrir una investigació per tal d´aclarir el fets. Després de diverses indagacions els investigadors van concloure que els dos robatoris havien estat comesos pel mateix autor. Un cop van determinar la seva identitat, la investigació va concloure aquest dimecres amb la localització i la detenció del presumpte lladre.

A més amés, el mateix dia es va realitzar una entrada i perquisició al domicili del detingut on es va recuperar gran part del material sostret a l´empresa a l´empresa de transport.

El detingut va passar ahir a disposició judicial davant del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.