Bages pels Drets Civils ha reivindicat una amnistia per a tots els encausats en el marc del procés independentista. L´entitat que dóna suport als represaliats pel procés va presentar ahir al matí la seva nova imatge a Manresa en una roda de premsa davant dels jutjats en la qual va demanar que acabi la persecució judicial i policial als independentistes.

D´altra banda, l´entitat va recordar que un total de 16 bagencs han estat o seran citats pels jutjats pel tall de l´AP-7 a la Jonquera en el marc de les protestes post-sentència. Fins ara sis persones de la comarca han estat citats, l´últim dels quals ahir al matí als jutjats de Figueres. Segons va explicar Pere Bascompte, de l´entitat Bages pels Drets Civils, tots els citats fins ara o no han comparegut davant del jutge o bé hi han comparegut però s´han negat a declarar.

Entre els encausats que ja han estat citats fins ara hi ha veïns de Cardona, Manresa, Sallent i Navarcles, entre d´altres municipis de la comarca.

A més a més, Bages pels Drets Civils està impulsant mocions de suport als encausats a diferents ajuntaments de la comarca, en especial en aquells on hi ha persones citades pel tall de l´AP-7 en el marc de la protesta convocada per Tsunami Democràtic. De moment, han aprovat mocions els plens municipals de Manresa, Navarcles i Navàs, amb un «ampli suport», segons va recordar Bascompte.