Un membre dels Brigada Tarrasa va reconèixer que va agredir un veí independentista de Santa Maria d´Oló la nit del 16 de juny del 2018. L´acusat va admetre els fets en el judici que ahir al matí es va celebrar als jutjats de Manresa, segons va explicar l´advocat de la víctima, David Casellas. Ara, l´acusat s´enfronta a una multa màxima de 900 euros i a una indemnització a l´agredit de 1.000 euros per danys psicològics per un delicte lleu de lesions.

En el judici, al qual no es va deixar accedir als mitjans de comunicació, l´acusat va reconèixer que havia propinat tres cops de puny a la víctima. Per justificar l´agressió, sempre segons va explicar Casellas, en la seva declaració l´acusat va argumentar que l´havien increpat i que l´havien estat provocant mentre ells retiraven llaços grocs i simbologia independentista que consideraven ofensives, en exercici de la seva llibertat d´expressió.

A la sortida del judici, Casellas també va afegir que l´agressió havia estat provada amb vídeos -la seva autora va declarar ahir com a testimoni en la vista oral del judici- i que un informe forense demostra que la víctima va tenir estrès posttraumàtic a causa de l´agressió, per a la qual cosa demana un indemnització.

A part de la denúncia del veí de Santa Maria dOló, també hi havia una denúncia per agressió per part de Brigada Tarrasa, però segons va explicar Casellas, aquesta va quedar descartada perquè es presentava contra un autor desconegut.

D´altra banda, el mateix advocat considera que els fets haurien d´anar més enllà d´un delicte lleu de lesions ja que en la seva opinió hi ha un delicte d´odi. Tot i que durant la instrucció van demanar que es tingués en compte aquest fet, es tracta d´una circumstància que va quedar descartada.