Moià va inaugurar ahir el Parc de Bombers després d'11 anys en què el parc ha estat en una situació precària, ja que es va tancar parcialment arran d'unes esquerdes que posaven en perill l'edifici, que finalment va anar tot a terra. Durant aquest temps, part de l'edifici va ser substituït per mòduls prefabricats.

El nou edifici, que ahir va inaugurar el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, té fonaments i forjat de formigó, però amb una estructura modular de fusta.

Màxim del Valle, sotsinspector cap del Servei Tècnic dels Bombers de la Generalitat, va explicar que fa 11 anys la crisi feia «inviable» fer un parc nou. Fa dos anys, però, va dir Del Valle, es va poder revertir la situació, i ara Moià té un nou parc, en el qual s'han invertit 1,5 milions d'euros i que, precisament per la seva construcció amb fusta, «fa que s'integri fàcilment a l'entorn». L'alcalde de Moià va anar més enllà i va assegurar que la construcció de fusta és «un toc d'atenció a l'administració per veure què fem amb aquest 70% del territori que és bosc i que, si no li donem vida, només servirà perquè els bombers hi vagin a apagar incendis».

Per la seva banda, Sàmper va qualificar el parc d'«extraordinari» i va felicitar «totes les persones que han col·laborat en la seva construcció, de forma especial als bombers», i va lloar la seva «professionalitat i rigor a l'hora de treballar».

El nou parc té un espai dedicat a les dependències dels bombers i la part d'equipament industrial, que correspon a la zona on hi ha la cotxera, gimnàs i espais complementaris com els magatzems d'equips d'intervenció i els tallers. A Moià hi ha 5 bombers per torn i una plantilla de 17 efectius, i 9 membres de la unitat EPAF (equips de prevenció activa forestals).