El cap de l'Àrea Bàsica del Solsonès dels Agents Rurals, Josep Alet Espuga, ha mort a causa d'una malaltia greu i ràpida a l'edat de 61 anys. Alet va accedir al Cos d'Agents Rurals amb la primera promoció, l'any 1986. Va estar destinat a l'Àrea Bàsica de l'Alt Urgell fins l'any 1995, quan va ser nomenat com a cap de l'Àrea Bàsica del Solsonès (en aquell moment, Cap Forestal Comarcal).

Josep Alet era, segons han explicat companys seus, una persona molt compromesa amb la terra, la seva gent i els seu companys. Apassionat per transmetre aquests valors, va ser un dels impulsors de la Festa de l'arbre, que aplega anualment a tots els escolars de la comarca. L'any 2013 va rebre la distinció dels 25 anys com a agent del cos de mans de l'aleshores conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí.

La consellera Teresa Jordà ha expressat el seu condol per la mort de Josep Alet, de qui ha destacat la seva professionalitat i dedicació durant tota la seva trajectòria professional al llarg dels 33 anys de servei al cos.