L'exrector de Sant Vicenç de Castellet David Vargas s'enfronta a vuit anys de presó per presumptament haver falsificat un matrimoni.

Segons l'escrit d'acusació de la fiscalia, els fets es remunten al 2008 quan, una altra de les acusades per aquest cas, L. V. B., que va morir el 2018, mantenia una relació sentimental amb un home que va morir sense descendència l'11 de novembre del 2008. La mort es va produir sense que l'home hagués fet testament i no tenia descendents directes, només dos nebots, com a parents més pròxims.

D'aquesta forma, l'acusada, sense cap dret successori i en "connivència" amb Vargas, que ja era rector de Sant Vicenç de Castellet, van estampar la signatura del mort en l'expedient matrimonial, pel qual aquest atorgava el seu consentiment a l'enllaç. Així, els acusats van fingir que l'1 de juliol del 2008, uns cinc mesos abans de la mort de l'home, s'havia celebrat una cerimònia d'enllaç. A més, una tercera acusada M. D. V. B. va actuar com a testimoni i també va signar l'expedient matrimonial, que també va ser inscrit al registre civil, diu la fiscalia.

L'abril del 2009, l'acusada va ser declarada hereva el finat, que tenia com a propietat la meitat indivisa d'un immoble, 55.608,15 euros en comptes corrents i un nínxol al cementiri municipal, sumant tot un valor de 497.868,78 euros.

Per aquests fets, el fiscal acusa l'exrector de Sant Vicenç i les altres dues processades d'un delicte de falsedat en document oficial i d'un altre de d'estafa agreujada i per a tots tres demana una condemna a vuit anys de presó i una multa de 14.600 euros a raó de 20 euros diaris durant dos anys. A més, en el cas de l'exsacerdot, que el 2013 ja va ser expulsat del sacerdoci, el ministeri públic demana que sigui inhabilitat per càrrec públic i per a exercir qualsevol càrrec en el sí de l'església catòlica susceptible de generar actes o documents que puguin produir efectes en l'estat civil de les persones durant un període sis anys.

També demana que s'anul·li l'expedient matrimonial presumptament falsificat, així com també l'adjudicació de l'herència i les escriptures públiques es van fer arran d'aquesta.

Detingut el 2019

Vargas, que va generar molta polèmica com a rector de Sant Vicenç, va ser detingut el desembre del 2019 per un cas de presumpte estafa a àvies que no està relacionat amb el que es jutjarà la setmana que ve a l'Audiència de Barcelona. Després de la detenció d'ara fa poc més d'un any, el jutge en va decretar el seu ingrés a presó. Arran de diversos escorcolls, en una casa de la seva propietat a Sant Vicenç de Castellet s'hi van trobar nombrosos objectes i obres d'art religioses i també se li van trobar 3,5 milions d'euros amagats en un traster a Barcelona.