La jutge del jutjat d’instrucció 5 de Manresa ha absolt l’ultra que estava acusat d’amenaces al periodista manresà i director de Nació Manresa, Pere Fontanals, i CDR del Pont de Vilomara, Abel Aguilar. El judici per aquest cas es va celebrar el passat 14 de gener a Manresa i el fiscal demanava una multa de 720 euros per a l’acusat per dos delictes lleus d’amenaces.

En la sentència es considera provat que l’octubre del 2018 l’acusat va publicar a Facebook uns cartells amb les fotografies de Fontanals i Aguilar, on constava l’expressió «Wanted» (es busca) i en el cas de Fontanals, sota la seva fotografia hi havia la inscripció «Treballa per Nació Digital, menteix i difama sobre gent que està en contra de la independència». En el cas d’Aguilar, deia que era «CDR del Pont de Vilomara. Un dels més actius i radicals».

A l’hora de justificar l’absolució, la jutge no considera acreditat que tot i haver compartit els cartells, a Facebook, l’acusat en fos el seu autor. A més, afirma que «no és objecte d’enjudiciament l’orientació política del denunciat, sinó la seva conducta» i afirma que tot i que la publicació podia ser de «mal gust», «no s’acredita que la intenció del denunciat fos anar més enllà que la de compartir la publicació». També determina que per poder considerar uns fets un delicte d’amenaces, «l’ànim intimidatori ha de ser clar i concret» i descarta que el «donde las dan las toman», que apareixia en la publicació, «no té l’entitat suficient per considerar la seva intenció d’atemorir amb provocar un dany».

Tot i que el judici per un delicte lleu d’amenaces i no contra la llibertat d’expressió, Fontanals va declarar que coincidint amb la publicació d’aquestes imatges va rebre trucades amenaçant-lo i insultant-lo i que quan sortia al carrer i en l'exercici de la seva feina, es va sentir «molt coaccionat» i «amenaçat». De fet, Fontanals va explicar que en el cobriment d’algunes manifestacions unionistes «vaig arribar a demanar que m'acompanyessin al cotxe per no anar sol al vespre» i va assegurar que «sents indefensió, perquè algú que no coneixes pot acostar-se i clavar-te un cop de puny».

El cas va ser denunciat davant la fiscalia pel mateix periodista Pere Fontanals i Aguilar també es va afegir a la denúncia.