Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Santa Margarida de Montbui, van detenir el 21 de gener, dos homes de 28 i 43 anys, de nacionalitat francesa i de la República Dominicana i amb domicili a Montbui i Igualada, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

El mateix 21 de gener al matí en un patrullatge, la policia local va localitzar una nau en una zona de masies properes al nucli antic d'on sortia una forta olor de marihuana i van avisar als Mossos. En en una inspecció detallada de la zona, van trobar un compressor doble d'aire condicionat i van detectar una escomesa il·legal del subministrament elèctric.

Després de diverses gestions van localitzar un dels dos propietaris de la plantació i van fer-hi una entrada voluntària amb ell. A la nau hi van trobar 1.252 plantes. També hi havia d'una instal·lació molt professionalitzada i amb un valor aproximat d'entre trenta-mil i quaranta-mil euros. Aquests tipus d'instal·lació, permetia realitzar produccions de marihuana de forma continuada cada tres mesos. Els agents van detenir el responsable a la mateixa plantació i, hores més tard, es va localitzar i detenir el segon implicat.