Una dona s'enfronta a una petició de tres anys i set mesos de presó per emportar-se la seva filla de Manresa a Colòmbia i impedir que el seu pare la pogués veure.

Segons l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, l'acusada i l'home tenien una filla de 5 anys d'edat, quan el 22 de febrer del 2016, es va emportar la nena a Colòmbia. Ho va fer sense el consentiment del pare i malgrat que hi havia una sentència de divorci del 2014 que establia la custòdia de la menor de forma compartida entre els progenitors en setmanes alternes. El ministeri públic també afegeix que ho va fer sense cap intenció de tornar a l'estat espanyol ni a Manresa on hi havia la residència habitual de la menor, «conculcant» així els drets que el pare tenia sobre la nena. La situació es va allargar fins el 9 de novembre del 2016 quan finalment la nena va ser restituïda a través de la autoritats colombianes després d'una resolució dictada pel jutjat de violència sobre la dona de Manresa.

Per tots aquests fets, el ministeri públic acusa la processada d'un delicte de sostracció de menor i li demana 3 anys i 7 mesos de presó i que sigui inhabilitada per exercir la pàtria potestat durant vuit anys.