L'Audiència de Barcelona ha ordenat reobrir la causa per l'accident de tren de Vacarisses del 2018, segons informa el propi tribunal en un comunicat. En el sinistre, en el qual es va veure implicat un comboi que feia el trajecte Manresa-Barcelona de l'R4, hi va morir una persona, un veí de Castellbell de 36 anys, i una cinquantena de passatgers més van patir ferides.

El tribunal ha estimat el recurs presentat per 8 intervinents i retorna el procediment al jutjat de Terrassa, que és qui es va fer càrrec de la investigació. En un primer moment, el jutge va decidir arxivar la causa en considerar que Adif no tenia cap responsabilitat en l'accident. Ara, però, l'Audiència demana que s'investigui més a fons si la companyia, responsable de la infraestructura ferroviària, va descuidar el seu manteniment.

Les magistrades de l'Audiència de Barcelona creuen que podrien existir certs "dèficits" i que es podria acusar "els encarregats d'inspeccionar, informar i executar les mesures correctores" a les vies. En aquest sentit, l'Audiència demana al jutjat que indagui en l'organigrama d'Adif del moment de l'accident i ordena saber quins càrrecs tenia la companyia i quina responsabilitat exercien en el moment de l'accident.

Un accident a primera hora del matí

Els fets van tenir lloc el 20 de novembre del 2018, cap a 1/4 de 7 del matí, quan un tren de Rodalies de la línia R4 que circulava entre Manresa i Sant Vicenç de Calders va descarrilar. Era el tercer incident per esllavissada en aquest mateix tram des del 2009.

A bord del comboi accidentat hi havia 133 passatgers i la persona morta en el sinistre va ser trobada fora del tren. Viatjava en el segon vagó i segons les informacions aconseguides per Regió7 al lloc dels fets, una porta s'hauria obert amb l'impacte de l'esllavissada i la víctima hauria sortit projectada cap a l'exterior.