Els Mossos d'Esquadra van detenir el diumenge 24 de gener passat un lladre de 20 anys responsable d'una onada de robatoris en l'últim mes a persones i en domicilis d'Esparreguera i Collbató (Baix Llobregat). El pispa havia comès fins a 27 assalts i s'havia enfrontat a algunes de les seves víctimes esgrimint un ganivet de grans dimensions i una arma de foc. En accedir als domicilis per la força tampoc mostrava cap inconvenient en el fet que els residents es trobessin dormint a l'interior. La investigació policial es va iniciar a finals de desembre quan la policia va ser alertada d'un seguit de robatoris amb força a domicilis d'Esparreguera, sempre en horari nocturn i alguns d'ells amb violència.

Robatoris cada cop més violents

L'autor dels fets accedia a l'interior dels domicilis -entre la una i les sis de la matinada- trencant el vidre d'una finestra i no mostrava cap inconvenient en què els residents es trobessin a l'interior dormint. Fins i tot, es va enfrontar a alguna de les víctimes, física i verbalment, arribant a exhibir un ganivet de grans dimensions i una arma de foc. El seu objectiu era principalment endur-se joies, telèfons mòbils, diners en efectiu i els vehicles amb claus de les víctimes. Així mateix, els investigadors van comprovar que els robatoris s'havien tornat cada cop més violents, amb la conseqüent alarma social de la ciutadania del municipi.

Els agents també van comprovar que l'autor dels robatoris va arribar a utilitzar una de les targetes de crèdit sostretes per comprar en un estanc proper, minuts després de l'assalt, sense canviar-se de roba i amb un PC robat a la mà. Per tot plegat es va fer un perfil del pispa i es va dissenyar un dispositiu específic al municipi amb l'objectiu de localitzar i detenir el lladre.

Abandona el cotxe en un bosc de Collbató i fuig corrents

El 24 de gener, després de cometre el darrer robatori amb força a interior de domicili i aconseguir endur-se un vehicle del seu interior, els agents van localitzar el lladre, que va fugir a gran velocitat i va abandonar vehicle en un camí proper al bosc, al municipi de Collbató. El pispa va fugir del lloc corrents i aquella mateixa matinada va cometre quatre robatoris més a cases de Collbató, un dels assalts utilitzant la violència i la intimidació. Gràcies a la col·laboració veïnal, el lladre es va poder detenir poca estona després, no sense resistència i exhibint amenaçadorament un ganivet.

Durant l'entrada i registre del domicili del detingut, els agents van localitzar documentació personal d'alguna de les víctimes, aparells d'electrònica, diners en efectiu, claus de diferents vehicles i una motxilla preparada amb elements per cometre robatoris amb força a interior de domicili. La majoria dels objectes recuperats provenien dels robatoris comesos a la localitat d’Esparreguera i de la resta d’objectes s'ha pogut comprovar que el detingut va cometre diversos robatoris amb força a autocaravanes a la mateixa població.

L'arrestat va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó.