Els Mossos van detenir el passat 28 de gener, tres homes, dos de 27 i un de 28 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Vilanova del Camí i Igualada, com a presumptes autors de sis robatoris amb força a domicilis.

Després d'una investigació iniciada a finals de l'any passat, pel seguit de robatoris amb força en habitatges a la zona nord d'igualada, els agents van esbrinar que el 12 de gener tres homes van intentar vendre joies sostretes a una botiga de compravenda d'Igualada. A partir d'aquesta informació es va aconseguir relacionar aquests tres homes amb l'autoria de sis robatoris amb força a domicilis d'Igualada, comesos entre el 27 de desembre i el 19 de gener.

Els investigadors van constatar que sempre utilitzaven el mateix modus operandi: escalaven la façana de la casa i forçaven la balconada del primer pis i, posteriorment, s'emportaven diners en efectiu, joies o objectes informàtics. A més, els robatoris sempre els feien durant la franja horària de la tarda-vespre.

Finalment, el passat 28 de gener els agents van localitzar i detenir els tres lladres. Durant l'operatiu també van recuperar algunes de les joies sostretes.

La investigació continua oberta i no es descarta que els detinguts estiguin implicats en altres fets delictius similar . Dos dels detinguts van quedar en llibertat després de declarar a comissaria, amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan els requereixi. El tercer detingut va passar dia 29 de gener a disposició del jutjat en funcions de guàrdia d'Igualada.