Olesa de Montserrat ha posat ja en marxa la nova comissaria de la Policia Local. Les noves instal·lacions han suposat una inversió propera al milió d'euros.

La nova comissaria és un edifici d'uns 600 m2 i té una àrea d'atenció al públic, oficina de denúncies, sala d'espera i oficina polivalent; una àrea d'accés restringit, amb diferents despatxos; una àrea privada amb els vestidors, sala de reunions, menjador i zona d'armers, una àrea de detenció i custòdia i espai propi d'aparcament. El regidor de Seguretat Ciutadana d'Olesa, Jordi Martínez, s'ha mostrat satisfet per la posada en marxa de l'equipament que permetrà que el cos policial no perdi centralitat i que guanyi en velocitat de resposta davant qualsevol emergència. A més, Martínez ha assegurat que «ha estat un canvi molt esperat per la Policia Local, tant per la funcionalitat de la nova comissaria com també per poder deixar les antigues dependències que es trobaven en un edifici molt malmès». Martínez ha explicat que des que es van acabar les obres de la nova comissaria, s'hi ha estat treballant per adaptar-la a les necessitats de la Policia Local i que, malgrat que el trasllat en un principi estava previst pel mes de novembre, s'ha endarrerit uns mesos per la complexitat afegida per la pandèmia.

La inversió ha superat els 950.000 euros i en destaca l'eficiència energètica. La nova comissaria gasta el 57% menys que un edifici convencional, gràcies, en bona part a l'aïllament tèrmic. Altres elements que li confereixen una alta qualificació energètica és el sistema de recuperació d'aigua de pluja; l'ús de LED i un sistema per evitar malgastar llum i calefacció.