Un incendi ha afectat aquest divendres a la nit la residència de gent gran Mutuam de Manresa i ha obligat a desallotjar tots els residents i el personal. El centre geriàtric es troba ubicat al carrer de l'Era de l'Huguet, a prop de la Clínica Sant Josep i l'escola Oms i de Prat, equipament on el SEM ha traslladat alguns dels avis i àvies evacuats.

Sembla que les flames han començat cap a 3/4 de 9 de la nit al gimnàs, a la planta baixa, i han generat una gran fumera que també ha afectat el vestíbul durant uns minuts. Els serveis d'emergència han decidit desallotjar l'edifici i aleshores s'ha viscut algun moment d'alarma ja que s'ha trobat a faltar algunes persones. Tot i així, uns minuts després de les 9, ja s'havia pogut evacuar tothom i no es tenia constància que hi hagués cap ferit de gravetat.

Mentre algunes persones eren traslladades cap a l'Oms i de Prat, moltes altres han estat ateses al carrer protegides amb mantes. Personal mèdic ha atès els àvis i àvies i ha anat mesurant l'oxigen dels afectats. Veïns de la zona propera de la residència també s'hi han apropat per dur roba d'abric i ajudar.

El foc ha quedat controlat a 2/4 de 10. Els bombers han estat revisant tots els pisos perquè no hi quedés ningú a dins i seguidament han començat a airejar l'edifici.

A més dels Bombers i el SEM, també estan treballant al lloc dels fets la Policia Local i els Mossos d'Esquadra.