Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves de 18 anys per presumptament haver retingut i extorsionat, en un habitatge d'Igualada i durant una hora, dos menors d'edat per tal que aquests els donessin els diners que portaven a sobre.

La detenció dels dos presumptes autors dels fets es va portar a terme dijous de la setmana passada i dos els arrestats, que van quedar en llibertat amb mesures cautelars després de passar a disposició judicial. Es tracta de dos veïns de Santa Margarida de Montbui de 18 anys. Els dos joves estan acusats de ser els presumptes autors dels delictes d'extorsió, de robatori amb violència i intimidació, i també d'un delicte de detenció il·legal.

Els fets pels quals se'ls va detenir es remunten al passat mes d'agost quan dos menors van anar a un pis d'Igualada on havien estat convidats. Allà, els nois hi van conèixer els dos joves que els van retenir en el mateix habitatge aproximadament durant una hora i els hi van sostreure tots els diners que portaven a sobre. Un cop els acusats van aconseguir els diners, aquests van deixar marxar els dos menors de l'habitatge on els tenien retinguts.

Els fets, però, no van acabar aquí ja que uns mesos després, un dels menors sortia de l'institut quan van aparèixer els dos joves que ja l'havien extorsionat l'agost de l'any passat amb un vehicle.

Aquests el van obligar a entrar dins del cotxe on el van intimidar perquè els hi donés els diners que portava a sobre. Com que en aquesta ocasió el menor no tenia res el van deixar marxar i li van dir que el divendres 29 de gener l'anirien a buscar perquè llavors si, els hi donés 50 euros.

Quan la Policia Local d'Igualada va tenir coneixement d'aquests fets en va informar als Mossos d'Esquadra, els quals van iniciar una investigació per tal d'esbrinar qui eren els dos joves que estaven darrera d'aquests fets.

Després de diverses indagacions, els dos sospitosos van ser localitzats i detinguts el 4 de febrer passat a Igualada per part d'agents de la comissaria de la capital anoienca.

Segons van informar ahir les mateixes fonts, de moment la investigació per aquest cas continua oberta ja que els dos detinguts podrien estar implicats amb més fets.

Després de la detenció de dijous passat, els dos arrestats van passar el dia 6 de febrer, dissabte, a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Igualada. El jutge els va deixar en llibertat amb mesures cautelars.