Els Mossos d’Esquadra han detingut dos joves per retenir, extorsionar i robar dos menors a Igualada. La detenció es va fer la setmana passada, però els fets es remunten al passat mes d’agost quan dos menors van anar a un pis d’Igualada on havien estat convidats. Allà van conèixer dos joves que els van retenir en el pis durant una hora i els hi van sostreure tots els diners que portaven. Tot seguit els van deixar marxar.

Uns mesos després, un dels menors sortia de l’institut quan van aparèixer els dos joves que l’havien extorsionat amb un vehicle. Aquests el van fer pujar dins del cotxe on el van intimidar perquè els hi donés els diners que portava. Com que el menor no tenia res el van deixar marxar i li van dir que el divendres 29 de gener l’anirien a buscar perquè els hi donés 50 euros.

Quan la Policia Local d’Igualada va tenir coneixement d’aquests fets en va informar als Mossos d’Esquadra, els quals van iniciar una investigació per esbrinar qui eren els dos joves. Després de diverses indagacions, els dos sospitosos van ser localitzats i detinguts el 4 de febrer a Igualada. Els detinguts són dos veïns de Santa Margarida de Montbui de 18 anys. Estan acusats de ser els presumptes autors dels delictes d’extorsió, robatori amb violència i intimidació, i detenció il·legal.

Segons han explicat fonts dels Mossos d'Esquadra, la investigació continua oberta ja que els autors podrien estar implicats amb més fets.

Els detinguts van passar el dia 6 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Igualada. El jutge els va deixar en llibertat amb mesures cautelars.