La Fiscalia demanarà noves mesures cautelars pels tres únics condemnats per la violació múltiple d'una menor a l'antiga fàbrica Vinyes de Manresa que no estan fugits de la justícia, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) confirmés les seves penes, de 10 a 12 anys de presó, la setmana passada (veure Regió7 de divendres).

Segons fonts jurídiques, el ministeri públic ha presentat un escrit a la secció 22a de l'Audiència de Barcelona on li demana que citi els condemnats, dos dels quals estan en crida i cerca des que la sala va dictar sentència, al desembre de 2019. En aquesta vista, la Fiscalia demanarà endurir les mesures cautelars per garantir que els tres únics condemnats no fugits -que estan obligats a comparèixer periòdicament en el jutjat i no poden sortir d'Espanya- compleixin les penes imposades, contra les quals ara cap un últim recurs davant el Tribunal Suprem.

Els processats es trobaven en llibertat provisional quan van ser jutjats per l'Audiència de Barcelona i, un cop condemnats per abusos sexuals, se'ls va citar a una vista en la qual la Fiscalia i l'acusació particular va demanar el seu ingrés a la presó. A aquella vista hi van acudir només tres dels cinc condemnats i el tribunal va dictar una ordre de crida i cerca contra els dos que no s'hi van presentar, però no ha donat resultat.

D'altra banda, la setmana passada, l'acusació particular ja va anunciar que demanaria l'entrada a presó dels condemnats.