La plataforma Resistim al Gòtic denuncia que uns veïns impedeixen a una parella retornar al pis que ocupen en una finca del carrer dels Còdols. Segons la plataforma, dos dels fills de la parella, de 7 i 11 anys, porten quasi 48 hores al pis separats dels pares, que no poden accedir al bloc des que en van sortir dimarts a la nit perquè hi ha tres veïns que els ho impedeixen. Es tracta del cas d'una parella amb tres fills que van ocupar fa uns dies un habitatge buit en un bloc. Segons ha explicat la plataforma a l'ACN, el conflicte veïnal es podria desencallar aquesta mateixa tarda. En concret, esperen que es resolgui tan bon punt es lliuri als veïns l'informe fet per tècnics municipals que avala que no hi ha cap risc per viure en aquell pis.

L'inici del conflicte que va separar la parella de dos dels seus fills es remunta a dimarts al vespre, fa quasi 48 hores.

Diversos veïns van denunciar a la policia l'ocupació recent d'un dels pisos de la finca que, segons la plataforma, es trobava buit i és propietat del fons Cerberus.

Els Mossos d'Esquadra van intervenir davant la denúncia dels veïns i van intentar desallotjar la família però el desnonament es va aturar per la pressió de diversos veïns i activistes que, contràriament als que havien trucat la policia, volien evitar que la família es quedés al carrer.

Després d'alguns enfrontaments, el desallotjament no va tenir èxit i no es va produir. Amb tot, segons explica Resistim al Gòtic, la parella va haver d'anar a comissaria amb els Mossos aquella mateixa nit de dimarts per la denúncia d'ocupació. Es van endur amb ells la filla petita i els altres dos fills, més grans però també menors d'edat, van quedar-se al domicili amb una activista de la plataforma.

En tornar al domicili -al qual podien tornar perquè s'havia aturat el desnonament- per retrobar-se amb els altres dos fills es van trobar la porta de baix tancada amb clau i un grup de veïns que no els deixava accedir.

Així, les dues últimes nits han hagut de dormir separats de dos dels seus fills. Algun veí del Gòtic ha acollit temporalment els pares mentre que a la finca del carrer Còdols alguns veïns continuaven impedint-los l'accés.

Durant tot el dimecres, Resistim al Gòtic va requerir la presència dels Mossos per mediar i també hi van ser presents representants del districte, per desescalar la tensió produïda per la situació.

Preacord

Tant Mossos com Resistim al Gòtic coincideixen en el fet que dimecres al vespre es va arribar a un preacord perquè la parella pogués tornar al seu domicili. Segons ha detallat la plataforma, els veïns que s'hi oposaven permetrien a la parella tornar al pis si un informe tècnic avalava que no hi havia riscos per a l'immoble, d'estructura o de subministraments, i que el pis es trobava en bones condicions.

La revisió s'ha fet aquest dijous al matí per part de tècnics municipals, que han fet un informe favorable. Amb tot, insisteixen membres de la plataforma, tres veïns han continuat mostrant resistència i han requerit una còpia de l'informe.

L'Ajuntament de Barcelona, en conversa amb el de Badalona

Des de l'Ajuntament de Barcelona assenyalen que miraran d'oferir recursos d'allotjament provisionals i, en paral·lel, estam en converses amb Badalona per "exigir una solució per a la família", ja que és una família que va ser desnonada a Badalona i està arrelada en aquella població.