Un home de 88 anys, Manuel Beatobe Frade, va morir en l'incendi de casa seva, al nucli de Vilallobent, la mitjanit de dijous a divendres. En el mateix incendi, una dona de 86 anys va resultar ferida amb pronòstic menys greu i va ser traslladada pels serveis mèdics fins a l'Hospital de la Cerdanya.

Segons van informar fonts dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, el cos d'emergències va rebre un avís a les 00.12 hores d'aquest divendres per un incendi a la planta baixa i un primer pis de la casa situada al número 1 del carrer Major de Vilallobent, un nucli de Puigcerdà.

Quan els bombers van arribar al lloc dels fets el foc ja estava totalment desenvolupat i afectava la planta baixa de la casa.

Durant la seva intervenció, els bombers van rescatar dues persones que es trobaven a l'interior de l'immoble. Una d'elles es trobava en una de les habitacions, se la va evacuar a l'exterior per la façana però els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van confirmar finalment la seva mort. L'altra persona que hi havia a l'habitatge i que els bombers van poder evacuar, una dona de 86 anys, va ser traslladada en estat menys greu a l'Hospital de la Cerdanya.

L'incendi, segons van explicar les mateixes fonts, va cremar totalment la planta baixa i parcialment el primer pis, a l'interior del qual no hi havia ningú.

Després d'apagar les flames es va fer una revisió dels punts calents, es va ventilar l'edifici i també es va precintar l'immoble en espera que l'arquitecte municipal fes valoració dels danys estructurals. Es va certificar també que la casa del costat no va quedar afectada.

Ara, els Mossos d'Esquadra estan investigant les causes de l'incendi, que, segons ha pogut saber Regió7, podria haver estat provocat per un escalfador. D'altra banda, les fonts descartaven qualsevol motivació criminal en aquest cas.

A part dels Bombers, que es van desplaçar fins al lloc dels fets amb un total de set dotacions, i els Mossos d'Esquadra, en l'incendi també hi van intervenir altres serveis d'emergències com el SEM, amb dues ambulàncies, i també efectius de la Policia Gocal de Puigcerdà.

Funeral avui a Puigcerdà

La víctima de l'incendi, al qual ahir mateix ja es va fer l'autòpsia, Manuel Beatobe Frade, serà acomiadat avui a les 11 del matí a l'església de Sant Domènec.