Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest passat el dijous un home, de nacionalitat marroquina i de 42 anys, com a presumpte autor d'un delicte de receptació.

Els fets van succeir el mateix dia, cap a les cinc de la tarda, quan agents que es trobaven realitzant tasques de prevenció de robatoris i furts, van detectar un camió que feia unes maniobres poc habituals, com si el conductor estigués perdut, al municipi d'Abrera.

Els agents van realitzar les comprovacions oportunes i davant l'actitud nerviosa i poc col·laboradora del conductor, van escorcollar el vehicle i van localitzar deu bosses plenes d'aparells electrònics, algun d'ells perfectament precintats i d'altres sense cap tipus d'embalatge ni caixa, a la cabina del camió.

Desprès de comprovar aleatòriament tres dels terminals, els agents van comprovar constaven sostrets en el robatori violent en un establiment de telefonia de Sant Andreu de la Barca, el darrer 29 de gener.

Els autors dels fets, dos homes amb cascos integrals, havien accedit a l'interior de la botiga, havien amenaçat els treballadors i havien aconseguit endur-se una gran quantitat de telèfons mòbils i diners en efectiu.

Davant dels fets, els agents van detenir l'home com a presumpte autor d'un delicte de receptació.

Posteriorment, fet el recompte d'un total de 439 mòbils i 13 ordinadors portàtils recuperats, els investigadors van comprovar que 15 terminals pertanyien al robatori violent de Sant Andreu de la Barca. Així mateix, han constatat que la resta de terminals provenen de diversos fets delictius comesos arreu del territori català.

Segons han explicat fonts policials, encara s'estan realitzant totes les gestions pertinents per retornar els aparells als seus legítims propietaris. Actualment, s'han aconseguit retornar un centenar de terminals.

L'arrestat va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.