La Policia Local d'Esparreguera ha incorporat aquesta setmana dos nous agents i també ha confirmat la plaça d'un nou caporal, en aquest cas per promoció interna del mateix cos, segons van informar l'ajuntament.

Més enllà d'aquestes dues incorporacions i la promoció interna, a curt termini està previst la incorporació d'un tercer agent, amb la qual cosa el cos cobrirà les 33 places previstes a la plantilla, formada per un inspector, dos sergents, cinc caporals i 25 agents.

Els dos agents que ara s'han afegit a la Policia Local ocupen una plaça que estava vacant per la jubilació d'un agent i l'altra per un trasllat a un altre municipi. El tercer agent que està previst que s'incorpori en breu cobrirà la plaça del policia que ha ascendit a caporal.

Actualment les dues persones que s'han incorporat a la plantilla de la policia local estan treballant com a agents en pràctiques, pendents de superar la formació bàsica a l'Escola de Policia de Catalunya.

Aquest curs, que començaran al setembre, té una durada de 9 mesos, és de caràcter selectiu per l'accés al cos i té l'objectiu de capacitar als futurs agents per a exercir les funcions bàsiques del servei policial.