L'Audiència de Barcelona jutjarà dilluns de la setmana que ve un corredor d'assegurances que està acusat d'estafar més uns 12.000 euros a un client bagenc.

Els presumptes fets delictius es remunten a principi del 2013 quan el bagenc va dirigir-se a l'acusat per fer un canvi en la pòlissa del seu fons de pensions, on hi tenia 12.220,49 euros.

Segons l'escrit d'acusació de la fiscalia, aleshores, l'acusat, «guiat per un ànim d'enriquiment il·lícit» va posar la signatura de la víctima en un rebut bancari per tal d'ingressar els diners en un compte de la seva empresa mercantil. En total hi va ingressar 11.708,48 euros.

El ministeri públic considera els fets com un delicte de falsedat en document mercantil i altre delicte d'estafa agreujada en concurs medial i demana un condemna a un total de quatre anys i mig de presó. També demana que durant el temps de la condemna a reclusió se l'inhabiliti per a poder exercir com a corredor d'assegurances.

L'acusació pública, finalment, també demana que es condemni al processat al pagament d'una multa de 4.380 euros, a raó de 12 euros diaris durant un any i que retorni els 11.708,48 euros a la víctima. Si ell no ho fa, n'ha de respondre subsidiàriament la seva empresa.