La Diputació de Barcelona la Generalitat i la representació territorial a Barcelona de la Federació Catalana de Caça, han arribat a un acord per fer un protocol de bones pràctiques i millores de seguretat en les batudes del porc senglar als espais naturals gestionats per la Diputació, segons va explicar ahir la institució.

L'acord, diu la institució, és fa per garantir la màxima seguretat als espais naturals en uns moments en què el nombre de visitants ha augmentat de forma considerable. El fet que l'activitat cinegètica comporti l'ús d'armes de foc, per minimitzar quasi a zero el risc d'accidents, es remarca que els caçadors han de practicar la caça amb la màxima responsabilitat, amb un adequat maneig de les armes i un comportament responsable durant la cacera.

Entre les mesures que determina la mateixa Federació hi ha l'obligació de delimitar la zona de la batuda, senyalitzar amb plaques i cartells tot el perímetre de la cacera que s'han de col·locar en lloc visible, així com el tancament de camins d´ús públic, sol·licitant, prèviament, el permís al corresponent ajuntament.