Les associacions de veïns de la Sagrada Família, Cal Gravat-Bufalvent, Cots-Guix-Pujada Roja i carretera de Santpedor de Manresa asseguren que els radars que informen de la velocitat dels vehicles sense sancionar-los «no serviran de res» i exigeixen més multes contra les l'excés de velocitat.

Els radars s'han instal·lat a les Bases de Manresa, dos a la carretera del Pont, i a l'avinguda dels Dolors. Segons les associacions de veïns, els quatre aparells «quedaran relegats a ser implement un altre mobiliari urbà o una altra senyalització més». Asseguren que s'han instal·lat en «carrers bastant transitats de Manresa, ja sigui per vehicles i vianants, on s'han generat accidents, ensurts i situacions molt perilloses». Per les associacions «és vital que en aquests punts, coneguts per la seva accidentalitat i excessiva velocitat dels vehicles s'utilitzin «sancions, penalitzacions, multes i qualsevol mesura més contundent i dissuassòria, ja que aquestes són les mesures que més funcionen en les infraccions viàries i de trànsit».

En opinió de les quatre entitats veïnals, «les campanyes sensibilitzadores i informatives, encara que fetes amb bona intenció, pequen de ser massa subtils i ingènues. Pensem en els diners que s'inverteixen en campanyes informatives i si aquestes obtenen els resultats esperats».

Dels radars informatius opinen que «potser un tant per cent dels conductors se senten al·ludits i disminueixen la seva velocitat, però aquest percentatge és minúscul si el comparem amb els altres conductors que faran cas omís».

Finalment creuen que «com aquest cas, passa en altres iniciatives i campanyes. Tot i els cartells informatius que s'han fet, passegis per on passegis, pots veure al costat dels contenidors una multitud de voluminosos que envaeixen les voreres i la via pública».