Els Mossos d'Esquadra han rescatat aquest dilluns al matí el cos de Lluís Canals, l'esquiador de 46 anys mort aquest dissabte a la serra del Cadí. El rescat ha anat a càrrec dels Mossos d'Esquadra i s'ha portat a terme aquest dilluns al matí. Fins al precipici on va caure l'esquiador s'hi han desplaçat agents de la Unitat d'Intervenció de Muntanya dels Mossos d'Esquadra i també efectius del GRAE dels bombers amb un helicòpter. Un agents dels Mossos i un efectiu dels bombers han pogut descendir fins al punt on hi havia el cos, i passats dos quarts d'11 n'han fet l'extracció. Amb l'helicòpter ha estat traslladat en helicòpter fins al parc de bombers de Berga.

Tot i que la caiguda de Canals va tenir lloc dissabte, el rescat no s'ha pogut fer fins aquest dilluns degut a les males condicions meteorològiques que al llarg del diumenge hi havia a la zona.

Dissabte, Canals va sortir a fer esquí de muntanya per la zona de la Costa Cabirolera, entre Gisclareny i Gósol, i a la tarda no havia tornat a casa. Els Bombers de la Generalitat van ser alertats i van iniciar un dispositiu de recerca, amb dues dotacions terrestres, efectius dels GRAE (Grup d'Actuacions Especials) per terra i aire amb l'helicòpter, i també es va activar un equip del GCR (Grup Caní de Recerca) dels Bombers de la Generalitat, així com també efectius de la UIM (Unitat d'Intervenció de Muntanya) dels Mossos d'Esquadra.

Després de descartar que el seu vehicle es trobés al pàrquing del Pedraforca, es va iniciar la cerca des de l'helicòpter i també per terra, a les zones on tenia previst anar. A mitja tarda es va localitzar el seu cotxe a la pista del Coll de Bauma i més tard van trobar el seu cos al fons d'un precipici. Era una zona de difícil accés, a 2.500 metres d'altitud, i sense possibilitat d'activar l'helicòpter per la manca de llum, per la qual cosa l'evacuació no es va poder portar a terme el mateix dissabte, amb la previsió que es pogués intentar el diumenge. Però ahir, el mal temps va impedir als Bombers arribar al lloc on va ser localitzat el cos, que estava en un indret de difícil accés i s'hi havia d'anar amb helicòpter. Al matí nevava i, al llarg del dia, hi va haver boira, de manera que es va decidir ajornar el rescat i esperar a avui dilluns quan finalment s'ha pogut fer l'extracció del cos.