Els Mossos D'esquadra han detingut un home de 21 anys com a presumpte autor de sis robatoris amb força a comerços de Moià i Castellterçol. La detenció es va fer aquest dimecres després d'obrir-se una investigació. Un dia abans també es va detenir un menor edat per la seva presumpta implicació en un d'aquests robatoris. Els fetes delictius van passar entre el desembre, gener i febrer a establiments del centre de les dues poblacions. Els autors utilitzaven el mateix 'modus operandi'. Actuaven de nit i trencaven el vidre de la porta principal de la botiga. Un cop dins, s'emportaven diners en efectiu i en alguna ocasió begudes.

Arran de la investigació, el cos policial va descobrir que una mateixa persona havia comès els sis robatoris i que en un d'aquests també hi havia participat un menor. A més a més, van constatar que el menor també havia comès un furt en un supermercat de Castellterçol, d'on va sostreure uns 5.660 euros.

El 9 de març passat els Mossos d'Esquadra van detenir el menor i aquest dimecres, l'altre autor dels sis robatoris. Es tracta d'un home de 21 anys, nacionalitat espanyola i veí de Moià.

El major d'edat ha passat aquest dijous a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa. Per altra banda, el menor va quedar en llibertat el mateix dia de la seva detenció amb l'obligatorietat de presentar-se davant de Fiscalia quan sigui requerit.