L'operació sortida d'aquest divendres, la primera des que el Govern va aixecar el confinament comarcal dilluns passat, està protagonitzada pels controls policials dels Mossos, que sancionen persones que es desplacen amb bombolles de convivència que no són la seva, i també marcada pel temporal i la neu.

A la carretera C-16, des de l'alçada de Berga en direcció a la Cerdanya, Trànsit ha col·locat cons als carrils d'acceleració, evitant un efecte embut entre els cotxes perquè no hi hagi caos circulatori. A la carretera C-16 hi ha un volum més alt de vehicles que els divendres de les darreres setmanes, en què la moblitat entre comarques no estava permesa. Tot i això, no hi ha retencions. Un cop s'acaba l'autovia, a l'alçada de Berga, els vehicles circulen en fila, però en cap moment van molt lents o s'han d'aturar.

Al túnel del Cadí i els agents paren els cotxes sospitosos de portar un grup que no sigui bombolla, sobretot grups de joves. Però en cap cas la vigilància policial originat cues.

En total, el Servei Català de Trànsit preveu que aquest divendres es desplacin per les entrades i sortides de l'àrea metropolitana de Barcelona 930.000 vehicles -un 5% menys que un divendres de prepandèmia-, a les portes del primer cap de setmana des de Nadal en què es podrà sortir de la comarca. Uns 439.000 vehicles ja hi havien passat abans de les 2 del migdia, la qual cosa suposa un augment del 2,3% respecte al passat divendres.

Cal estar alerta del temps. La cota de neu aquesta tarda ronda els 700-800 metres. A les 6 de la tarda queien algunes volves de neu al túnel del Cadí. I també a altres punts del territori català com la Llacuna (780), Montblanc (500) i Collserola.

Al Pirineu es podran superar els 20 cm de neu per damunt dels 2.000 metres al vessant nord de la serralada. Durant el cap de setmana hi haurà menys nevades, però es mantindrà el fred i el vent, segons el Servei Meteorològic de Catalunya.