Els sis manresans que ahir estaven citats pel jutge de Figueres que investiga el tall de l'AP-7 a la Jonquera en el marc de les protestes postsentència, van plantar el jutge i van ser en una concentració que es va celebrar a Manresa en suport dels encausats. Un setè bagenc que també estava citat ahir, sí que es va presentar al jutjat d'instrucció número 4 de Figueres, que és el que instrueix el cas, però no va respondre a les preguntes.

Ahir al matí mig centenar de persones van fer una concentració en suport dels investigats en la qual van participar mig centenar de persones, entre elles els sis investigats que van plantar el jutge. En la concentració es va llegir un manifest en el qual van assegurar que, davant la citació judicial, «la nostra resposta ha estat continuar desobeint», tot afegint que «el jutge, si ens necessita, que ens vingui a buscar».

En el manifest també van assenyalar que «se'ns inculpa per unes accions que a l'Estat espanyol són considerades delictes greus i que comporta que s'engegui la maquinària juridicopenal» en contraposició al que està passant a l'Estat francès, on «no s'ha presentat cap càrrec per aquestes mateixes accions tot i ser un estat opressor».

Finalment, amb el manifest els encausats van remarcar que «no col·laborarem amb la justícia que ens vol negar aquest dret» d'opinió i d'expressió i que «ens el vulnera i castiga quan en fem ús».