L'Audiència de Barcelona ha condemnat l'exrector de Sant Vicenç de Castellet David Vargas a tres anys de presó pel fals casament d'una dona amb un difunt. També haurà de pagar una multa de 1.080 euros. La condemna és per un delicte de falsedat documental però en canvi ha estat absolt del delicte d'estafa agreujada pel qual també estava acusat. Es tracta de la primera sentència que condemna l'exrector de Sant Vicenç de Castellet.

El tribunal considera provat que Vargas va fingir el casament, posant-se d'acord amb la qui durant anys va ser parella del difunt -ara ja també traspassada- i la seva filla que va signar com a testimoni en l'expedient matrimonial. La mort del nuvi es va produir l'11 de novembre del 2008, i va ser amb posterioritat quan, segons el tribunal es va falsificar l'expedient matrimonial que es va inscriure al registre civil el 17 de març del 2009.

Per aquests fets, la filla de la núvia ha estat condemnada a un any i mig de presó com a cooperadora necessària per un delite de falsedat documental. A més a més, l'exrector i la dona hauran d'indemnitzar de forma conjunta i solidària la suma de 203.934 euros als dos nebots del finat que, al no haver-hi testament, eren el seus hereus. El Bisbat de Vic haurà d'assumir la responsabilitat civil subsidiària.