SOS Racisme sol·licita una condemna de sis anys de presó i 12 més d'inhabilitació per a cadascun dels sis agents dels Mossos d'Esquadra que estan acusats d'una agressió racista contra un jove a Sant Feliu Sasserra el mes de gener del 2019.

L'entitat SOS Racisme, que representa el jove agredit, el Wubi, demana que els sis agents dels Mossos d'Esquadra encausats siguin jutjats per un delicte de tortures, afectació a la integritat moral, vexacions, humiliacions i lesions físiques. «Tot això comès amb l'agreujant de racisme», assegura l'entitat en un comunicat.

El jutjat de primera instància i instrucció 5 de Manresa va tancar la instrucció d'aquest cas a principis de març en veure «indicis raonables i suficients» per considerar que els fets podrien constituir un delicte contra la integritat moral i un delicte de lesions.

L'entitat SOS Racisme va anunciar ahir a través d'un comunicat que ja ha presentat davant del mateix jutjat que ha portat la instrucció del cas l'escrit d'acusació contra els sis agents dels Mossos d'Esquadra involucrats en les agressions que va patir el jove a Sant Feliu Sasserra el mes de gener del 2019. Aquest cas va sortir a la llum el mes de juny de l'any passat.

Segons la versió donada pel jove, els agents el van tirar a terra, el van colpejar i el van insultar, segons l'entitat. L'agredit va gravar amb el mòbil com els agents li deien «negre de merda, racista és poc» o «tu ets un mono», entre d'altres.

En el moment de tancar la instrucció del cas, a principis del passat mes de març, el jutge instructor va donar un termini de deu dies a les diferents parts per presentar els escrits d'acusació i de defensa.

Des de SOS Racisme denuncien que es tracta d'un cas que «es dilata des de fa més de dos anys als jutjats, en un procés marcat per diversos recursos per part de la defensa dels agents».

Per part de l'entitat lamenten que la defensa dels mossos d'esquadra al·lega que els agents «estaven de pas per la zona i que no van participar de l'agressió». Tot i això, SOS Racisme creu que hi ha proves suficients que ho desmenteixen com ara l'enregistrament de l'àudio dels fets, la identificació dels agents i de les seves veus i també les proves pericials pertinents.

Fonts de l'entitat remarquen que aquest no és un cas aïllat, ja que «l'any passat es van disparar les denúncies d'identificacions policials per perfil racial al carrer, que van passar del 39% el 2019 a el 74% el 2020».

Per això, des de SOS Racisme exigeixen que s'acabi amb la «impunitat policial» i denuncien que «les intervencions dels cossos policials contra les persones racialitzades no blanques són una mostra més de com el racisme d'Estat castiga i criminalitza les persones més vulnerabilitzades».