Els bombers han donat per controlat, aquest dijous a la tarda, l'incendi declarat ahir a cavall dels termes de Prullans i Montellà i Martinet, a la Cerdanya. Ahir a la nit, el foc ja va quedar perimetrat i ha afectat un total de 3,5 hectàrees de superfície en una zona de difícil accés. Ara, els bombers continuen repassant la zona per assegurar que no hi queden punts calents.

Els serveis d'emergències van rebre l'avís del foc minuts després de dos quarts de sis de la tarda. L'incendi es va originar en una zona propera al camí de Llosa i es va anar estenent pel vessant del Turó Negre tot arribant a la carena.

En les tasques d'extinció hi van participar 17 dotacions terrestres, tres mitjans aeris i també es van activar els Graf i els Epaf. Els mitjans aeris, actius durant tota la tarda, es van retirar cap a les vuit del vespre quan ja començava a fer-se fosc. I ja aquest matí s'ha fet el relleu dels efectius que han estat treballant durant tota la nit.

La zona afectada per l'incendi és un espai inaccessible pels mitjans terrestres, cosa que dificultava l'arribada dels vehicles per tirar una línia d'aigua i que va fer que s'hagués de treballar principalment amb eines manuals, a part del suport dels mitjans aeris. A mitja tarda, el foc cremava amb un intensitat mitjana i baixa i avançava a contravent.

Els Agents Rurals, que estan investigant les causes que van originar l'incendi, apunten que la principal afectació per les flames ha estat vegetació de sotabosc de pi roig.