Un total de sis persones han estat detingudes aquest dimecres al matí a Manresa en una operació contra la màfia xinesa dedicada al tràfic de marihuana. En el marc d'una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional, a Manresa s'ha fet una entrada en una nau al polígon industrial de Bufalvent on segons fonts policials s'ha trobat una gran plantació de marihuana i s'han fet també les sis detencions.

També s'ha fet una entrada en una nau industrial al polígon el Congost de Martorell. Segons han assenyalat fonts policials es tracta d'una de les operacions més grans fetes a l'estat espanyol contra la màfia xinesa dedicada al tràfic de drogues. En total s'han portat a terme 21 escorcolls a Catalunya -comptant el de Manresa i el de Martorell- i dos més a Astúries. En el cas de Catalunya, les entrades s'han fet a domicilis de Barcelona, Badalona, Coma-ruga, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Rubí, Ripollet i Vilafranca del Penedès.

L'operació contra l'organització mafiosa s'ha iniciat a les sis del matí d'aquest dimecres i segons fonts policials, a part del tràfic de drogues, l'organització també es dedicaria al blanqueig de capitals.