Agents dels Mossos d'Esquadra ha informat aquesta tarda de dimecres de la detenció d'un home com a presumpte autor de la mort de la seva exparella sentimental a Manresa, Jordina M.P., de 34 anys.

Cap a les 2 del migdia d'avui, els Mossos han rebut l'avís que s'havia localitzat el cos sense vida d'una dona al seu domicili de Manresa. Diferents dotacions policials s'han desplaçat fins al lloc dels fets, on han localitzat el cadàver d'una dona que presentava signes de mort violenta.

Fruit de les indagacions policials dutes a terme, s'ha detingut un home de 40 anys i de nacionalitat espanyola com a presumpte autor dels fets, el qual s'hauria intentat suïcidar després d'haver matat la seva exparella i ha requerit assistència sanitària.

La víctima ha estat trobada al primer pis del número 31 del carrer de la Pau de Manresa.

Poc abans de 2/4 de 6 de la tarda s'ha fet l'aixecament del cadàver. L'hora en què s'ha produït el desplegament policial i l'arribada del cotxe funerari, que ha coincidit amb la sortida dels col·legis, han generat molta expectació a l'entorn del domicili del carrer de La Pau.

Condemenes d'institucions i partits

Abans de començar l'acte de commemoració dels 90 anys de la proclamació de la República que té lloc aquesta tarda a la plaça Major de Manresa, l'alcalde Marc Aloy s'ha adreçat als presents per expressar el seu rebuig per l'assassinat. El públic i les autoritats, entre les quals hi havia representants dels grups municipals, la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, i el conseller Bernat Solé, han fet un minut de silenci. L'Ajuntament ha decretat dol oficial fins divendres i demà a les 12 del migdia un minut de silenci.

"Avui estem de dol. Malauradament, la xacra de la violència masclista ha colpejat la nostra ciutat. Una dona ha estat assassinada a mans d’un home, la seva exparella, que ha estat detingut. Estem consternats i vull expressar, en nom del consistori i de la ciutat, la nostra més profunda condemna a l’assassinat, i oferir el nostre suport, solidaritat i afecte a la família i les persones properes a la víctima. No podem ser indiferents davant d’aquesta realitat. No volem formar part d’una societat, d’un sistema que permet que un home es vegi amb el dret de matar una dona. Hem de lluitar com a institució, com a país, com a societat per posar fi a aquesta vergonya. No podem tolerar la violència contra les dones. Treballem per la pau, per la justícia i per la igualtat. I els feminicidis no tenen cap cabuda en aquest món que entre tots intentem construir. Hem acordat amb els representants de tots els grups municipals que declarem dol oficial a la ciutat, a partir d’ara i fins divendres a mitjanit, amb les banderes a mig pal, minuts de silenci a tots els actes i un crespó negre a la façana de l’Ajuntament. Demà dijous a les 12 del migdia farem un minut de silenci aquí mateix, a la plaça Major. I de moment, ara mateix, en record de la víctima, com a mostra de rebuig a l’assassinat i a la violència patriarcal, i en solidaritat amb la família i entorn proper de la víctima, que fem també un minut de silenci".

El Consell Comarcal del Bagestambé ha expressat el seu rebuig per l'assassinat i ha condemnat els fets de manera enèrgica. La institució ha lamentat profundament "que la violència masclista continuï provocant víctimes i situacions extremes com les que s'han conegut avui, que apunten a un nou cas de violència masclista". Ha mostrat el seu "condol més sentit per a la dona que, presumptament, hauria estat assassinada per la seva exparella" i ha expressat el seu suport als familiars i amistats de la víctima. L'Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d'Igualtat de la institució ha reiterat la necessitat d'acabar d'una vegada per totes amb la violència contra les dones i aconseguir una societat més igualitària, lliure de violències i tolerant.

Per part seva, el PSC a Manresa ha fet una piulada per condemnar els fets. "Consternats a la espera que es confirmi que l’assassinat d’una dona avui a #Manresa és un cas violència masclista, transmetem la nostra solidaritat a familiars i amistats de la víctima, al temps que reiterem la nostra condemna a la violència contra totes les dones".

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar també ha condemnat "l’assassinat d’una dona a Manresa, víctima, presumptament, d’un nou cas de violència masclista, que s’ha fet públic aquest dimecres. El consistori vol expressar el seu rebuig més enèrgic a uns fets que considera molt greus i trasllada tot el seu suport i condol a l’entorn més proper de la víctima. L’Ajuntament insisteix en la necessitat de continuar treballant per a una societat lliure de violències contra les dones".

També aquest dimecres, els Mossos investiguen la mort a Manresa d'un immigrant que viatjava d'amagat en un camió.