FORUM ha denunciat al jutjat el presumpte frau comès per dos treballadors auxiliars de l'empresa dels aparcaments municipals de Quatre Cantons i Puigmercadal, que emetien targetes moneder per sota el preu oficial. Es tracta de dos empleats en nòmina de l'empresa Grup Català de Seguretat, subcontractada per FORUM.

El cas va sorgir a partir de la denúncia d'una persona que es va adreçar a un d'aquests aparcaments per demanar informació, a qui un dels auxiliars va oferir una targeta moneder a un preu inferior a l'oficial, a canvi que li fes el pagament de manera directa, sense passar pel registre oficial de l'aparcament.

Arran d'aquesta denúncia, l'Ajuntament i la societat municipal FORUM, que gestiona els dos aparcaments, van iniciar una investigació, que va constatar una actuació fraudulenta per part de dos treballadors dels aparcaments. La investigació es va dur a terme amb la col·laboració de l'empresa que ha elaborat el programa de control d'accés a l'aparcament i l'empresa concessionària dels serveis auxiliars.

Un cop fetes les comprovacions i verificada l'existència del frau, FORUM ha posat el cas en mans de la justícia, que en aquest moment està instruint la causa.

En total s'ha detectat l'emissió de 24 targetes moneder falses, entre tots dos aparcaments. L'import aproximat del frau és de 9.700 euros, calculat en base a l'import que FORUM hauria hagut de percebre per les estades als aparcaments dels vehicles que utilitzaven les targetes fraudulentes, des de l'agost de 2020, període en què segons sembla hauria pogut començar l'actuació irregular.