L'Audiència de Barcelona ha condemnat a sis i set anys de presó els dos acusats d'agredir sexualment a dues noies, una cadascun dels acusats, en un habitatge ocupat del número 15 del carrer Hospital a Manresa el 9 desembre del 2019.

En concret, el tribunal ha imposat una pena de sis anys de presó a Youssef Fannane com a autor d'un delicte d'agressió sexual i també haurà de pagar, en concepte de danys morals, una indemnització de 12.140 euros a la víctima, una adolescent que en el moment dels fets tenia 15 anys. Aquest processat també ha estat condemnat a una multa de 540 euros, a raó de sis euros diaris durant tres mesos per un delicte lleu de lesions. Tot i això, en aquesta condemna no s'ha tingut en compte que la víctima tenia 15 anys perquè l'agressor era desconeixedor de la seva edat.

Per la seva banda, l'altre acusat, Ayoub Nanan, ha estat condemnat a set anys de presó. D'aquests, sis anys són per un delicte d'agressió sexual i l'altre per un delicte de lesions. També haurà d'indemnitzar la víctima amb 12.200 per danys morals. La víctima d'aquest condemnat és la noia major d'edat va saltar per la finestra de l'habitatge després que l'agressor l'obligués a fer-li una fel·lació i ella digués que havia de vomitar. Arran de la caiguda, la noia es va lesionar els canells mentre que l'altra jove, la menor, va aprofitar la situació per abandonar l'habitatge i auxiliar la seva amiga. Tot i que el condemnat no va empènyer la noia, el tribunal considera se li poden imputar les lesions que va patir al tenir en compte el motiu pel qual es va llençar. En el judici, les víctimes també van assegurar que les havien amenaçat amb un ganivet.

Els magistrats també han acordat que als dos condemnats, de nacionalitat marroquina, se'ls puguin substituir les penes de presó per l'expulsió del país un cop hagin complert tres quarts parts de la condemna o accedeixin a la llibertat condicional o al tercer grau penitenciari.

Segons l'escrit d'acusació de la fiscalia, el primer dels condemnats, Youssef Fannane, tenia permís de residència a l'estat espanyol però ja tenia antecedents penals i havia estat sentenciat el juliol del 2019 pel trencament d'una condemna. Per aquesta raó va ser condemnat a quatre mesos de presó però se li va suspendre l'entrada en un centre penitenciari per un termini de dos anys. En canvi, el segon dels condemnats, Ayoub Nanan, en el moment dels fets es trobava en situació irregular a l'estat espanyol.

La sentència de l'Audiència de Barcelona no és ferma i les parts encara tenen fins el 10 de maig per poder-hi presentar recurs.