Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una xarxa que es dedicava a exportar telèfons mòbils i objectes robats, en una operació que es va iniciar a Abrera el febrer passat quan van aturar un camió on hi havia uns 400 mòbils i ordinadors.

L’operació dels Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració del Grup de Delinqüència Urbana de l’Hospitalet va culminar el 13 de maig amb la detenció de vuit homes de nacionalitat marroquina, de 18 a 45 anys i veïns de l’Hospitalet de Llobregat com a presumptes autors d’un delicte de receptació i pertinença a grup criminal.

Aquesta investigació es va iniciar a començaments del mes de febrer quan agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Martorell van localitzar i aturar un camió a la localitat d’Abrera amb 400 telèfons mòbils i alguns ordinadors perfectament empaquetats a l’interior de bosses de plàstic de supermercat.

Les primeres comprovacions van permetre als agents esbrinar que molts dels terminals constaven com a sostrets. La gran majoria provenien de furts, però també es trobaven peces provinents de robatoris violents i de robatoris a interior de domicili. Finalment, davant les evidències, van detenir el conductor del camió com a presumpte autor d’un delicte de receptació.

Els investigadors van continuar les gestions per tal d’esbrinar el punt de receptació d’on provenien tots els objectes electrònics i localitzar les persones responsables.

Els agents van aconseguir acreditar que estaven davant d’un grup criminal que es dedicava a la recepció d’objectes sostrets arreu del territori català, de manera organitzada, i amb l’objectiu d’enviar-los a l’estranger.

Exportaven els telèfons i ordinadors robats al nord d'Àfrica

Els dos punts de recepció inicial es trobaven en dos pisos a l’Hospitalet de Llobregat i una vegada realitzada aquesta primera receptació, diverses persones eren les encarregades d’emmagatzemar els objectes sostrets, fins a tenir un vehicle que els transportés a un país del nord d’Àfrica.

Es dona la circumstància que durant el transcurs de la investigació, concretament el 23 d’abril, es va cometre un robatori violent, en una botiga de telefonia, al municipi de Sant Andreu de la Barca, on els atracadors van aconseguir endur-se més de 60 terminals i van fugir del lloc en motocicleta.

Immediatament, els agents es van adreçar als punts de receptació de l’Hospitalet de Llobregat, on van localitzar la motocicleta sostreta emprada en el robatori. Minuts més tard, van aconseguir detenir els tres homes que sortien d’un dels pisos carregats amb els terminals sostrets a l’interior de bosses.

Finalment, el 13 de maig, sota la tutela del jutjat es van realitzar tres entrades i registres a domicilis de l’Hospitalet de Llobregat, on van recuperar 330 aparells electrònics entre tabletes, mòbils d’alta gamma i ordinadors, i es van detenir vuit homes com a presumptes autors d’un delicte de receptació i pertinença a grup criminal.

Tres dels arrestats van quedar en llibertat després de declarar en seu policial i resten a l’espera que els citi el jutge. La resta dels detinguts van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar llibertat amb càrrecs.