Una agent dels Mossos d'Esquadra fora de servei ha mort aquest dijous a la nit en un accident de trànsit a Abrera, en un xoc amb un altre vehicle, el conductor del qual, amb símptomes d'embriaguesa, va intentar fugir a peu fins que va ser detingut cap a les quatre de la matinada. El conductor és un veí d'Abrera de 28 anys que tenia el permís de conduir suspès judicialment i a més a més va donar positiu per consum de drogues.

L'accident va tenir lloc cap a les onze de la nit,  al quilòmetre sis de la BV-1201, al terme municipal d'Abrera. L'agent, de 43 anys, tornava a casa després de treballar en el seu vehicle, quan un altre va envair el sentit contrari i va xocar frontalment contra el de l'agent, segons han informat a l'ACN fonts properes.

La dona va morir a causa de l'impacte amb l'altre turisme, en el qual viatjaven dues persones, el conductor, que va fugir a peu i que va ser detingut hores després, i un acompanyant, que va resultar ferit greu i va ser ingressat a l'hospital de Bellvitge.

Segons alguns testimonis, el conductor que es va escapar presentava símptomes de trobar-se en estat embriac. Els Mossos d'Esquadra van iniciar un ampli dispositiu als voltants de la zona de l'accident per intentar localitzar el conductor fugit, primer a la vora del riu Llobregat i després en urbanitzacions properes.

Finalment, el conductor fugit ha pogut ser localitzat a les quatre de la matinada i, una vegada detingut, ha estat traslladat a l'Hospital de Martorell.

Arran de la incidència es van activar quatre patrulles dels Mossos, sis dotacions dels Bombers de la Generalitat i vuit unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Amb aquesta víctima, són 45 les persones que han mort en accident de trànsit aquest any a Catalunya.

A primera hora d'aquest matí, el cos dels Mossos d'Esquadra han lamentat la mort de la companya difunta i han enviat a través de les xarxes socials la seva mostra de condol als familiars i amics de la víctima. A les dotze del migdia també s'ha fet un minut de silenci en homenatge a la mossa.

El conductor, acusat de cinc delictes

El conductor ha estat detingut com a presumpte autor de cinc delictes: conduir sota els efectes de substàncies estupefaents, amb el permís de conduir suspès judicialment, homicidi impudent, lesions (a l'acompanyant en el vehicle del detingut) i abandonament del lloc de l'accident. A més, es dóna la circumstància de la localització en el domicili del detingut d’una plantació indoor de marihuana, motiu pel qual també se l’ha denunciat per un sisè delicte, en aquest cas contra la salut pública