Uns 1.700 alumnes d’educació primària de Manresa participen enguany en el programa d’educació vial organitzat per l’ajuntament, la Policia Local i Pistes Zona de Manresa.

El programa consta d’una sessió de caire teòric a les escoles per part de dos agents de la Policia Local de Manresa i d’una part pràctica al Parc Infantil de Trànsit de les Pistes Zona de Manresa. En aquest parc, els alumnes, de tercer i cinquè de primària, reben la formació pràctica també de la mà de la policia local i posen a prova els coneixements adquirits circulant amb una bicicleta pel circuït. L’espai compta amb els diferents elements que es poden trobar quan es mouen per la ciutat real: passos de vianants, rotondes, parades de bus i la senyalització habitual dels carrers, amb semàfors inclosos.

Visita de l’alcalde

Aquest dimecres al matí, els alumnes que participaven en la part pràctica han rebut la visita de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, que ha estat acompanyat del regidor de seguretat ciutadana i protecció civil Joan Calmet i també del sotsinspector de la Policia Local, Miquel Martínez.

Calmet ha explicat que es tracta d’una «activitat molt bàsica» perquè els més petits «coneguin la senyalització vertical, horitzontal, les normes de civisme i respecte i com bellugar-se en la via pública».

El regidor també ha recordat que l’any passat aquesta activitat, que s’ofereix a totes les escoles de la ciutat, no es va poder fer per la pandèmia, i que l’any abans, el 2019, va arribar a 2.500 escolars de primària.

També ha destacat que a part de la formació per als alumnes de primària, també en fan d’adreçada als instituts. En aquest cas, en comptes de bicicleta, els joves van en motos i a part de les nocions més bàsiques, també se’ls alerta dels perills de consumir substàncies perilloses i també les sancions que pot comportar no complir les normes.