Els Mossos d’Esquadra han detingut un home que en almenys cinc ocasions presumptament va robar les almoines de la catedral de Solsona. Es tracta d’un home de 34 anys, de nacionalitat espanyola i veí de la mateixa ciutat de Solsona i se l'acusa de tres robatoris amb força i dos furts lleus. La detenció es va fer el passat 10 de juny, segons ha informat el cos policial.

La detenció és resultat d'una investigació iniciada a mitjans del mes de maig, després de tenir constància que s'estaven produint un seguit de robatoris i furts en diferents estances de l’interior de la catedral de Solsona des del passat mes de març que es quan va produir el primer fet. 

Agents de la comissaria de l'ABP de Solsona van determinar que tots aquests robatoris i furts eren perpetrats per una mateixa persona. 

Concretament, es relaciona al detingut amb la presumpta autoria de dos robatoris amb força comesos al mes d’abril on va forçar el lampadari d’on es dipositen la recaptació dels feligresos i la bústia de donacions.

Per altra banda, també se’l relaciona amb tot un seguit de furts des del mes de maig, on cada dos o tres dies, s’emportava la recaptació de les paneres.

Al tractar-se de llocs on els feligresos dipositaven les donacions sense precisar-ne les quantitats, no s'ha pogut precisar l'import que el presumpte lladre ha sostret però es calcula que es tracta d'una xifra inferior als 1.000 euros.

La investigació va concloure 10 de juny amb la identificació i detenció a Solsona de l’autor dels fets. 

El detingut va passar l’11 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Solsona, que en va decretar la seva llibertat.