La conductora d'un turisme, una noia de 21 anys i veïna de Terrassa, va morir aquest dimecres al vespre en xocar amb un camió frigorífic a la boca nord del Túnel del Cadí, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). El sinistre va tenir lloc poc abans de les 20 h, al quilòmetre 129 de l'eix del Llobregat, en sentit sud, al terme d'Urús.

Per causes que encara s’estan investigant, els dos vehicles van patir un xoc frontal i el turisme que conduïa C.S.A. es va incendiar. El conductor del camió, va resultar ferit amb lesions de gravetat menys greu i va ser traslladat a l'hospital de la Cerdanya.

Arran de la incidència es van activar set patrulles dels Mossos d'Esquadra, nou dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues unitats del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques). Les primeres dotacions de bombers que van arribar al lloc de l’accident van extingir l’incendi que hi havia al turisme implicat, maniobres en les quals el personal de túnel ja hi estava treballant i es va poder sufocar ràpidament, evitant així que es propagués per la instal·lació. En aquest vehicle hi havia l’ocupant que va perdre la vida. A més, també van donar assistència a la persona que va resultar ferida en el camió frigorífic.

Un cop sufocat i valorat l’abast de l’accident, part del dispositiu de bombers es va poder desactivar, i van mantenir 4 dotacions treballant fins que es van emportar els vehicles de l’interior del túnel i es va restablir la circulació. D’altra banda, la resta de vehicles que es trobaven a l’interior del túnel en el moment de l’accident, els van fer sortir els bombers sense que hi hagués conseqüències.

Pel que fa a l’afectació viària, el Túnel del Cadí es va tallar en tots dos sentits. Cap a les 23.13 h, la C-16 es va reobrir i la situació es va normalitzar.

Des de principi d'any 62 persones han perdut la vida a la xarxa viària interurbana de Catalunya.