Els responsables de Cal Cabreta, la casa rural del barri de Segalers de Cardona on la nit i el matí d'aquest diumenge s'ha celebrat una festa multitudinària han explicat a Regió7 que ells havien llogat la casa a una família. La seva sorpresa va ser quan, després, a la casa, s'hi va presentar molta més gent de la què estava previst. Han detallat que se'ls va anul·lar una reserva inicial per un tema de covid i divendres passat, després de publicar una oferta d'última hora van llogar la casa a una família.

En un primer moment, han explicat se'ls van presentar dues persones i els van anunciar que la resta de la família hi aniria més tard, cosa que segons detallen és habitual. La seva sorpresa va ser quan a la casa, on aquest diumenge cap a les 7 de la tarda encara no havien pogut entrar-hi, hi va arribar més gent i s'hi va celebrar una festa multitudinària.

Aquest diumenge a la tarda, la seva preocupació era saber com els participants a la festa havien deixat la casa. També denunciaven que és una cosa que està passant entre les cases rurals i detallaven que "estem totalment desprotegits" perquè les persones que lloguen la casa "et passen documentació falsa" i "entregues les claus a unes persones venen i que penses que et cuidaran la casa".

La festa multitudinària va començar la nit de dissabte a diumenge i al matí encara s'allargava. La festa s'anunciava amb un cartell a les xarxes com a P&P Party i Victoria's Secret i amb una ubicació secreta. També anunciava que hi participarien vuit artistes.

L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha detallat que la gent ja havia anat marxant de la casa i que s'havien pogut identificar bona part dels assistents en els controls policials que finalment s'han pogut fer a la sortida de la casa rural.

Aquest matí diumenge al matí, fonts dels Mossos d’Esquadra també han confirmat que a la zona hi havia una festa i que s’actuaria en conseqüència, intentant identificar els seus organitzadors. Tot i això, donada la situació d’emergència per l’incendi forestal de l’Anoia i la Conca de Barberà, i el fet que no hi hagués problemes d’ordre públic ni s’estigués portant a terme una activitat que suposi un risc imminent per la zona on s’està fent, descartaven una actuació integral, com controls d’alcoholèmia generalitzats o impedir l’accés a altres persones. L'alcalde ha detallat que finalment si que hi han anat els Mossos d'Esquadra i que han reforçat l'actuació de la Policia Local, encara que lamentava la manca d'efectius del cos policial català, que ha coincidit amb el desplegament per l'incendi, que ha impedit actuar d'una forma més ràpida.

Cartell festa a Cardona