Els cossos d'un home mort a l'interior d'un cotxe i una dona calcinada han aparegut aquest divendres a la matinada a Sant Vicenç de Castellet. Els Mossos d'Esquadra treballen amb la hipòtesi d'un cas de violència de gènere i, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la dona havia denunciat per violència verbal la seva parella el mes d'abril passat i tramitava el divorci. Al lloc dels fets també hi s'hi ha trobat una menor de dos anys amb alguna ferida.

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Central dels Mossos estan investigant els fets, que han tingut lloc en una zona d'horts a tocar de la carretera  BV-1229, que uneix Sant Vicenç i el Pont de Vilomara, i sota el viaducte de l'autopista C-16, prop del riu Llobregat i d'una masia. En aquest indret, agents de la policia catalana han localitzat un vehicle amb un home i una nena al seu interior.

Les víctimes eren veïns de Terrassa i la troballa dels seus cossos s'ha produït arran d'un avís per un incendi poc després de les tres de matinada. Els Mossos s'han dirigit al lloc dels fets i allà s'han trobat amb l'home mort i la nena ferida. Quan ha arribat el Servei Mèdic d'Emergències ha certificat la mort d'ell i ha assistit la menor, que ha estat traslladada a l'hospital de Sant Joan de Deu de Manresa i es troba fora de perill. Posteriorment, entre uns matolls a pocs metres d'on es trobava el vehicle, els policies han localitzat el cos sense vida de la dona, que, estava completament calcinat.

La zona on ha aparegut la dona calcinada Nia Escolà

"Pels volts de les dues de la matinada, vam sentir un cotxe que circulava a la vora de la nostra masia a tota velocitat. Un fet que ens va sorprendre perquè el lloc on vivim no és una zona de pas”. Aquest és un dels detalls que expliquen dos veïns de la zona de Sant Vicenç de Castellet on s'han trobat els cossos. Van començar a detectar moviment al darrere d’uns matolls, a pocs metres de casa seva. “Pràcticament no vam veure res, només una silueta en la foscor i, de seguida, el foc va començar a cremar la vegetació”, relaten. En aquell moment, no es van atrevir a sortir de casa seva, “ja que no sabíem què ens trobaríem a l’altra banda”. D’aquesta forma, van decidir trucar als serveis d’emergència.

Un mosso, a la zona on han aparegut els dos cossos MIREIA ARSO

Antecedents per violència de gènere

El jutjat d'instrucció 2 de Manresa, en funcions de guàrdia, s'ha fet càrrec del cas. Poc abans de les 10 del matí ha arribat la policia científica al lloc dels fets i els agents estaven a l'espera de l'autorització de la comitiva judicial per fer l'aixecament dels cadàvers. Aquests, s'han produït cap a 2/4 de 12 del migdia.

Segons el TSJC, existia un procediment obert en el jutjat de violència sobre la dona conseqüència d'una denúncia per violència verbal presentada per la dona el passat mes d'abril, procediment que ja tenia assenyalat judici per al proper mes d'octubre. El mateix jutjat de violència sobre la dona de Terrassa, al tenir obert un procediment per aquesta denúncia, també tramitava el procediment civil de divorci de la parella.

Quant a la menor, el TSJC detalla que es troba a càrrec de la DGAIA a l'espera que es pugui localitzar si hi ha algun familiar que se'n pugui fer càrrec.

Condemna pels fets a Sant Vicenç i minut de silenci a Terrassa

A través d'un comunicat, l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha mostrat la seva profunda tristesa i consternació per la mort de les dues persones trobades a la carretera que uneix el municipi amb el Pont. Davant d'un possible cas de violència masclista, l’Ajuntament ha condemnat els fets de manera enèrgica.

L'Ajuntament de Terrassa, que ha emès també un comunicat lamentant la mort, ha convocat un minut de silenci. S'ha fet a la 1 del migdia. Aquest succés es produeix dos dies després que la mort d'una nena de quatre anys sacsegés també Terrassa. La petita va morir en l'incendi de casa seva, quan estava sola.