Un treballador de 28 anys ha mort aquest dijous en una pedrera a Ribera d'Urgellet (Alt Urgell). Els Mossos d'Esquadra han estat alertats aquest matí per un despreniment de terres en les instal·lacions i per què l'empresa no localitzava un dels operaris.

Fins al complex, al quilòmetre 170 de la C-14, a la Vall del Tost, s'hi han traslladat cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, tres patrulles de mossos i l'helicòpter i unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els bombers han continuat la recerca retirant l'arena, en un terreny inestable, i poc després l'han localitzat. Els serveis sanitaris han confirmat la mort. El jove era veí d'Oliana.

Agents del grup d'investigació realitzaran atestat i posaran els fets en coneixement del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Seu d'Urgell i del Departament d’Empresa i Treball, d’acord amb els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals.

La Inspecció de Treball ha iniciat una investigació per esclarir les causes de l'accident mortal. No hi havia denúncies prèvies per vulneració de la normativa de prevenció de riscos laborals a l'empresa on s'ha produït l'accident, segons han informat fonts del Departament que dirigeix Roger Torrent a l'Agència Catalana de Notícies.