Desenes de joves que participaven en botellots a la Seu d'Urgell s'han enfrontat als Mossos d'Esquadra en la matinada d'aquest diumenge en el marc de la festa major del municipi. La baralla a la capital de l'Alt Urgell s'ha produït a les 0.30 hores a la cèntrica plaça del Carme, on hi havia reunides unes 300 persones, moltes d'elles menors d'edat.

Després d'un primer intent de la Policia Local per tractar de dissoldre l'aglomeració, diverses patrulles de seguretat ciutadana dels Mossos d'Esquadra van desplaçar-se fins a la popular plaça de la Seu. El dispositiu tampoc va funcionar i els joves van seguir en la zona increpant als policies. Finalment, els Mossos es van veure obligats a enviar agents antidisturbis. Davant l'arribada del reforç policial, els joves van respondre amb llançament d'objectes i forcejaments. Com a resultat de l'enfrontament, una desena de joves van ser denunciats. El conflicte va acabar al voltant de les 2.20 de la matinada, hora en què s'ha aconseguit dispersar els participants del botellot.

Aquest matí l'ajuntament de la Seu ha recordat a través d'una piulada a Twitter que "les aglomeracions i no respectar les mesures provoquen contagis". El consistori també ha fet una crida "a la responsabilitat i al civisme aquests dies, sobretot en les nits" en el comunicat difós a les xarxes socials. "Som comprensius i permissius, però cal fer compatible les ganes de festa amb les mesures preventives i amb el descans dels veïns" ha finalitzat la publicació.