Un jove de 20 anys ha estat arrestat per violar una menor d’edat a Manresa dissabte a la matinada.  Després de ser detingut, el presumpte autor de l’agressió sexual va declarar davant del jutge i va quedar en llibertat amb càrrecs. 

Els fets van tenir lloc en una zona boscosa als afores de la capital del Bages, segons els Mossos d’Esquadra, que no donen més detalls de la ubicació, ni d’altres aspectes de la violació, argumentant que la víctima és menor d’edat i cal preservar al màxim el seu anonimat. 

En tot cas, la detenció va fer perquè la víctima va denunciar els fets a la policia i coneixia l’agressor i, per tant, va poder precisar qui és i aportar una minuciosa descripció.

Tant la víctima com l’agressor són veïns de Manresa i, tot i que fonts de la policia no han explicat les circumstàncies en què es va cometre la violació, deixen clar que no va ser en el marc d’una festa ni cap botellot a l’exterior. L’únic que ha transcendit és que el jove de 20 anys, de nacionalitat espanyola, va ser detingut dilluns i que actualment està en llibertat amb càrrecs. 

Increment de delictes sexuals 

Aquesta nova violació té lloc en un moment en què el nombre de denúncies a Manresa per delictes contra la llibertat sexual ha augmentat en un any, han passant de 15 durant els primers sis mesos del 2020 als 31 del mateix període d’aquest any. 

Són dades extretes del Portal Estadístic de la Criminalitat del Ministeri de l’Interior. Tot i l’increment de les denúncies a la capital del Bages, fins al juny del 2021 n’hi ha hagut sis específicament per agressions sexuals. Una menys que el primer mig any del 2020.

L’anterior agressió sexual de la que va tenir coneixement aquest diari a la comarca del Bages va ser la que va tenir lloc, també contra una menor d’edat, durant la Festa Major de Santpedor la nit del 12 al 13 de juny. En aquesta altra agressió sexual, l’agressor hauria obligat la víctima a fer-li una fel·lació, segons fonts properes a la investigació. 

Els fets del juny van tenir lloc al voltant de la mitjanit a la zona de la plaça del Sindicat. Es tracta d’un punt on en aquells moments no hi havia cap activitat de la festa major. Arran de la denúncia per agressió sexual que va presentar la víctima, el cos policial va obrir una investigació i es va prendre declaració a persones que eren al lloc dels fets. Dues setmanes després, els Mossos van aconseguir identificar el presumpte autor de l’agressió, que encara tampoc tenia 18 anys, i per tant van derivar el cas a la Fiscalia de Menors.