Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 29 anys per la seva relació amb l'homicidi d'un altre home ahir a la nit a Manresa a qui van apunyalar amb una arma blanca. Segons la policia catalana, els fets van tenir lloc poc abans de 2/4 d'11, en el marc d'una baralla a la via pública, a la plaça Lladó. La víctima tenia uns 55 anys i regentava el bar Nelly, al carrer Puigterrà de Dalt.

Imatge del Bar Nelly aquest dilluns R.J.

Segons testimonis dels fets recollits per Regió7, l'home agredit va sortir corrents de l'interior del bar Nelly, perseguit pel seu agressor, una persona "alta i prima". En mig de "crits i soroll", una quinzena de persones més també va sortir del local i van presenciar la baralla en ple carrer. La víctima va ser apunyalada just al pas de vianants més proper a Casa Caritat, on aquest matí encara hi havia taques de sang a terra.

"L'han apunyalat, l'han apunyalat", va cridar una dona, relata una de les persones que ho va presenciar. Seguidament, alguns dels presents van ajudar la víctima a pujar a un cotxe particular i el van dur a Urgències. Quan els serveis mèdics del SEM van arribar al lloc dels fets, l'home ja no hi era; havia estat traslladat a l'hospital de Sant Joan de Déu on posteriorment va morir.

Taques de sang en un pas de zebra a tocar la plaça Lladó de Manresa Roger Junyent

Els Mossos també hi van acudir en ser alertats que hi havia hagut una baralla a la via pública i una persona havia resultat ferida. Agents de seguretat ciutadana i d’investigació de la comissaria de Manresa van establir un dispositiu per tal de localitzar l’autor dels fets. Ja de matinada, van detenir una persona relacionada amb l’homicidi i la van traslladar a les dependències policials.

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Central investiga les circumstàncies dels fets. Aquest matí, diversos agents encara estaven a la zona dels fets buscant proves del crim i recollint també testimonis dels fets. A més, han precintat el local d'on van sortir víctima i agressor.

La víctima, d'origen paraguaià, regentava el Bar Nelly des de finals de l'any passat. Segons explicaven alguns veïns, les baralles al voltant del bar eren freqüents.