La van violar, ho van gravar i la van abandonar a la seva sort en un portal de Pamplona la nit de Sanfermín de 2016. Ho van fer en manada. Ell i els seus quatre amics. A més, José Ángel Prenda va enviar més tard un whatsapp als onze homes que integraven el grup de WhatsApp «Manada»: «Follant-nos una [noia] entre 5, puta passada de viatge». Des d’aleshores, durant cinc anys, ha acusat la víctima d’inventar-se l’agressió. Fins ara.

Acaba de canviar la seva versió. Ho ha fet des de la presó, a través d’una carta manuscrita a la qual ha accedit en exclusiva CAS OBERT, datada el 22 de juliol i que va enviar després a la Secció Segona de l’Audiència de Navarra. Per primera vegada, el líder de ‘La manada’ ha reconegut que va violar la jove madrilenya i demana perdó a la víctima.

Text íntegre de la carta:

«A la Il·lustríssima. SALA:

José Ángel Pieza Martínez, intern resident al mòdul de respecte número 11 del Centre Penitenciari Puerto III i les circumstàncies personals del qual ja consten a l’expedient penitenciari, davant la sala comparec i EXPOSO:

Que per mitjà del present escrit vull manifestar, amb tot respecte a aquest tribunal en relació amb l’Executòria 20/2019, a títol personal i en la més estricta confidencialitat, el següent:

- El meu total penediment pel delicte pel qual compleixo aquesta condemna i la meva sol·licitud personal de perdó a la víctima pels danys causats, els quals lamento profundament, i així mateix als seus familiars directes.

- Que aquest perdó sigui comunicat i transmès a la víctima i als seus familiars a través dels mitjans de què disposa l’Administració de Justícia (i que si us plau consti en la meva executòria i expedient penitenciari aquesta sol·licitud per escrit i se me’n doni una còpia).

-I que treballaré incansablement per reparar el mal causat per tot això.

Atentament,

Firmat, José Ángel Prenda Martínez.