Un pres de Lledoners es va escapolir aquest dimecres a la nit de l’àrea d’urgències de l’Hospital de Sant Joan de Déu, segons van confirmar ahir fonts dels Mossos d’Esquadra.

El reclús havia estat traslladat a l’hospital manresà després que durant la tarda, mentre participava en una activitat al mateix centre penitenciari, es disloqués l’espatlla segons han explicat fonts consultades per Regió7. Un cop a l’hospital, cap a les 10 de la nit, l’home va fugir sense que els agents que el custodiaven ho poguessin impedir.

El cos policial ha obert una investigació dels fets i també es va posar en marxa un dispositiu per localitzar i detenir l’home.

El pres fugitiu respon a les inicial d’H. N. i tenia el seu domicili a Sant Fruitós de Bages.

El fugitiu va ingressar a centre penitenciari bagenc a finals del mes de setembre i en situació de presó preventiva. Segons van assenyalar també les fonts consultades, l’home té causes obertes en dos jutjats de Manresa per robatoris violents.

Abans d’aquest últim ingrés a Lledoners, l’ara fugitiu ja havia estat a presó. Un dels primers fets pels quals va ser condemnat va ser un atracament a Berga que va tenir lloc l’octubre del 2013 tot i que la sentència no va arribar fins el 2016.

El fugitiu, juntament amb tres persones més, va atracar a Berga una treballadora que transportava un maletí amb joies de la firma Tous i li van sostreure amb violència. Segons la sentència, que va ser per conformitat, la víctima transportava un maletí amb joies de Tous quan el grup la va abordar. Va ser l’ara fugitiu qui, segons la sentència, va agredir fortament la dona i li va prendre la maleta. Tot seguit, el grup va fugir.

Els acusats van pactar amb la fiscalia un pena de dos anys de presó i el pagament de 8.500 euros a Tous, que és el valor de les joies robades.

Com que en el moment dels fets els condemnats no tenien antecedents penals, el jutge va suspendre l’entrada a presó sempre i quan paguessin els 8.500 euros a l’empresa de joieria i no delinquissin de nou.