La Generalitat ha avisat que la violació d'una jove de 16 anys a Igualada no és "un cas aïllat" i ha "condemnat amb tota contundència els fets". Així ho ha traslladat la Conselleria d'Igualtat i Feminismes en un comunicat fet públic aquest dimecres, que ha subratllat que "el fet que cada dia tres dones denunciïn una agressió sexual a Catalunya no és digne d'una societat democràtica". També han alertat que situacions així suposen "una vulneració constant dels drets humans de les dones, les adolescents i les nenes".

Així, han explicat que han posat a disposició de la jove i de la seva família "els serveis de la xarxa especialitzada d'atenció i recuperació de violències masclistes". Per evitar qualsevol mena d'agressió similar, des d'Igualtat i Feminismes asseguren que treballen per desenvolupar "un model específic d'abordatge de les violències sexuals amb noves eines de prevenció".

En aquest sentit, des de la Conselleria destaquen que la violència "no acabarà si no desterrem el patriarcat de tots els àmbits" i consideren que per donar-se aquesta situació és important "que els homes assumeixin d'una vegada per totes les responsabilitats individuals i col·lectives davant el masclisme i les violències masclistes".

La reacció de l'Ajuntament

Després de reunir-se d'urgència aquest dimecres, els grups municipals de l'Ajuntament d'Igualada també han volgut mostrar "el seu rebuig i la seva enèrgica condemna contra aquest atac". El consistori confia en el fet que la investigació policial oberta pel cas "porti a la detenció dels autors d'aquests fets i se’n derivin totes responsabilitats i conseqüències penals corresponents".

A més a més, han volgut mostrar el seu rebuig davant qualsevol "expressió de violència masclista" i han recordat que "les agressions sexuals són una violació dels drets humans fonamentals".

Com en el cas de la Generalitat, han apuntat que seguiran "impulsant polítiques que promoguin que les dones, així com tots els altres col·lectius susceptibles a patir aquest tipus d’agressions puguin viure de forma segura".

Per la seva banda, l'alcalde del municipi, Marc Castells (Junts per Igualada), ha publicat un vídeo on també critica "enèrgicament l'agressió".

El batlle qualifica els fets de "molt greus" i mostra el seu suport a la víctima i la família "que estan passant per un moment molt dolorosos", assegura.