Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil de Manresa han detingut aquest dilluns cinc homes, d'entre 20 i 29 anys, de nacionalitat albanesa relacionats amb una plantació de marihuana situada en una masia del municipi de Sant Mateu de Bages. Se'ls acusa d'un presumpte delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Durant l'escorcoll, que s'ha dut a terme la matinada de dilluns, ambdós cossos han detingut a cinc persones que es trobaven a l'interior de la masia, s'han localitzat 2.992 plantes de marihuana en diferents estats de creixement i 20,7 quilos de cabdells de marihuana. A l'interior de l'espai els agents han comprovat com hi havia una instal·lació amb tota mena d'aparells per afavorir el ràpid creixement de les plantes i aconseguir una producció de forma continuada. Els detinguts passaran a disposició judicial durant les pròximes hores.

 

Una investigació conjunta

El desmantellament i les detencions són el resultat d'una investigació oberta el passat mes de setembre per part dels Mossos d'Esquadra, quan van tenir coneixement de la possible existència d'una plantació de marihuana en una masia del municipi de Sant Mateu de Bages. Després de diverses indagacions, els investigadors dels Mossos d'Esquadra van poder comprovar que de l'interior de la masia es desprenia una forta olor de marihuana i van detectar que a l'indret hi havia una escomesa il·legal del subministrament elèctric.

Durant el transcurs de la investigació, els agents van comprovar que a la Guàrdia Civil també feia indagacions sobre la mateixa masia, motiu pel qual ambdós cossos van decidir continuar la investigació conjuntament.